Versenyszabályzat, 2016

A versenyről

A P12 – 12 órás programozási verseny (a továbbiakban Verseny) idén második alkalommal kerül megrendezésre. A Verseny két fordulóból áll: egy online selejtezőből és az azt követő élő fordulóból. A Versenyt a Neumann János Informatikai Szakkollégium Szervező Bizottsága szervezi (a továbbiakban Szervezők).

Jelentkezés

A Versenyre minden olyan, két hallgatóból álló csapat jelentkezhet, akiknek egyazon felsőoktatási intézménnyel van jogviszonyuk a verseny ideje alatt. A csapat jelentkezése akkor számít érvényesnek, amennyiben a jelentkezési űrlapot rendeltetésszerűen tölti ki majd küldi el. A jelentkezés során a csapatnak egy csapatnevet is meg kell adnia. Amennyiben a csapatnév kifogásolható kifejezést tartalmaz, a csapatot kizárhatják a Szervezők.

Jelentkezés során a sikeres űrlapkitöltés után a csapat a megadott kapcsolattartási e-mail címre egy visszaigazoló levelet kap. Kérünk minden csapatot, hogy fokozottan ellenőrizze a beírt e-mail cím helyességét, mivel a visszaigazolás és a további kommunikáció legtöbbször programozott felületen fog zajlani.

Jelentkezni a http://p12.hu honlapon lehet 2016.08.20. – 2016.09.12. között, a „JELENTKEZÉS A VERSENYRE” gombra kattintva. A jelentkezés ingyenes.

Fordulók

A Verseny két fordulóból áll. Egy online forduló előzi meg az élő döntőt. Az élő fordulóba a legjobb 15 csapat kap meghívást.

Online forduló

2016.09.13. – 2016.09.22. között a csapatoknak lehetőségük lesz belépni egy, az online versenyt lebonyolító webes felületre. A webes felületre való belépés módját minden csapat a nevezés lezárultát követően a kapcsolattartó e-mail címre fogja megkapni.

Az online forduló konkrét programozási feladatokból fog állni. Bizonyos problémák megoldása lesz a cél: adott bemeneti fájlra megfelelő kimeneti fájlt kell generálni, majd feltölteni a webes felületre. A megoldások kiértékelése a versenyforduló zárása után történik. Lehetőség van újabb megoldást is feltölteni egy-egy feladathoz, amennyiben a legutolsó megoldás nem volt helyes vagy sikerült jobb megoldást találni. Fogunk biztosítani minta bemeneti fájlokat, amikkel a csapatok tesztelhetik az elkészített programokat. A csapatok a feladatokért helyes megoldás esetén annak függvényében kapnak pontszámot, hogy megoldásuk mennyire közelíti az adott probléma optimális megoldását. Egyezőség esetén az dönt, hogy hányadikként sikerült megoldani az adott feladatot.

Reklamáció, eredményhirdetés

2016.09.29. – 2016.09.30. között a feladatok értékelésével kapcsolatos reklamációkat fogadják a Szervezők, és amennyiben szükséges, ennek függvényében módosítják a kialakult pontszámokat és helyezéseket. Az online forduló reklamációs ideje 2016.09.30-án lezárul, az eredmények véglegesnek tekinthetők.

Élő forduló

Az élő fordulóra az online fordulóban legjobban teljesítő 15 csapat kap meghívást. A csaptokkal a kapcsolattartó e-mail címen vesszük fel a kapcsolatot egyeztetés céljából.

Az élő forduló 2016.10.13. – 2016.10.14. között zajlik Győrben, a Széchenyi István Egyetemen. A tervezett érkezés 13-án, csütörtök reggel történik. A verseny helyszínén 9 órától a verseny megnyitója veszi kezdetét, majd a csapatok elfoglalják a helyüket, majd 10 órától elkezdődik az élő forduló feladatainak megoldása. Kérünk minden csapatot, hogy gondoskodjon laptopról vagy asztali számítógépről, amin tud dolgozni. A Szervezők egész nap rágcsálnivalóval és üdítővel, kávéval várják a versenyzőket, továbbá 13 órakor ebéddel szakítjuk félbe a feladatok megoldását. Továbbá a helyszínen áramot és internetet biztosítunk.

A forduló terv szerint este 22 óráig fog tartani, majd a még éber csapatokat szeretettel várjuk egy bográcspartyra. A csapatok számára ingyenes szállást biztosítanak a Szervezők október 13-a éjszakájára.

Az élő forduló eredményhirdetése 2016.10.14-én pénteken reggel 9 órakor kezdődik. Az eredményhirdetést előadások és állófogadás követi.